Etkili bir katalog hazırlama çalışması firmalar için çok önemlidir. Bu yüzden firmalar müşterileri için iyi bir izlenim bırakabilmek adına iyi bir katalog hazırlama ihtiyacı duyarlar. Bu yazımızda A’dan Z’ye iyi bir katalog nasıl hazırlanır? sorusuna iyi bir cevap vermeye çalışacağız. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki katalog ve broşür ayrımını iyi yapmanız gerekir. Eğer ne istediğinizi tam olarak bilmiyorsanız öncelikle ajansla görüşüp bilgi almanızda fayda var.

Şimdi adım adım neler gerekecek bunları hep birlikte inceleyelim.

  1. Katalog İçerisinde Kullanılacak Metinler.

Eğer imkanınız varsa katalog içerisinde kullanmak istediğiniz metinleri,yazı ve makaleleri bir makale yazarına yazdırmanız, hem edebi açıdan hem de okunabilirlilik açısından daha iyi olacaktır. Her ne kadar sektörel kelimelere tam hakim olsanız da iyi bir yazar, metinlerde akıcılığı sağlar, noktalama ve yazım hatalarını giderir, böylece olası bir gözden kaçan hatayla onca emeğin heba olmaması anlamına gelir. Eğer iki dilde hizmet vermekte iseniz ve içeriğiniz geniş değilse, üst tarafta Türkçe metinler, alt veya yan kısmında ise ingilizce metinleri dizgi olarak verebilirsiniz.  Bu yüzden kaç dilde hazırlayacağınızı netleştirmeniz bunun için çok önemlidir. Metinleri yazarken şunları göz ardı etmeyin, birden fazla elemanınız varsa bunlara da metinlerin bir kopyasını gönderin, mutlaka eksik olan veya eklemek isteyeceği yerler olacaktır. Eğer ingilizce metin yazıyorsanız ve gramar hatalarından emin değilseniz size çok iyi bir kaynak sunacağım. https://app.grammarly.com/ adresine üye olun burada mevcut site içeriklerinizi,makale ve dökümantasyon hatalarını görebilir, düzeltmeniz için ise alternatif metinler sunulur.

Etkili katalog hazırama yöntemleri için bizi arayabilirsiniz!

2. Görseller ve İmajlar

Unutmayın ki tasarım işi görsel bir iştir. Her ne kadar metinler çok önemli bir yer bile tutsa iyi bir resim seçimi yapmanız katalog imajınızı olumlu yönde etkileyecektir. Katalog hazırlama adımlarından birisi de iyi görsel seçimidir.

Size görsel satın almanız için bazı güzel kaynaklar paylaşacağım.

http://tr.depositphotos.com/ 

https://tr.fotolia.com/ 

http://www.shutterstock.com/tr/

Bu kaynaklarda her türlü resmi bulmanız muhtemeldir. Siz de iyi bir resim arıyorsanız mutlaka yapmanız gereken şeylerden biri katalog için bir outline çıkarmanız. Yani hangi sayfada hangi resme,hangi yazıya veya şemaya yer vermeniz gerektiğidir. Bu açıdan düşünürsek iyi bir resim seçimi kataloğunuza renk katacaktır. Yazdıklarımıza ek olarak katalog tasarım hazırlama ile ilgili de bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Evet metin ve görsellerimizi hazırladık şimdi ne gerekiyor derseniz. İşin zaten %80’i bunları hazırlamaktadır. Geriye kalan ihtiyaç duyulan firma logoları, kurum logoları ve bazı vektörlerdir. Eğer 2 dilde çalışma istiyorsanız tercüme bürosuyla görüşmenizde fayda olacaktır.

  • İnşaat Katalog Hazırlama katalog hazırlama
  • Medikal Katalog Hazırlama
  • Mühendislik Katalog Hazırlama
  • Eğitim Katalog Hazırlama teknikleri hakkında detaylı bilgileri burada bulabilirsiniz.

Siz de müşterilerinize en iyi kataloğu hazırlamak istiyorsanız bunları dikkate almanızda fayda var. Gelişigüzel birşeyleri yapmak yerine hazırlıklı olmanızda fayda var.

3. Katalog için Outline hazırlama

Öncelikle kataloğun kaç sayfa olacağını planlamak gerekiyor. Örnek olarak 12+4 Sayfa olacaksa şu şekilde bir kurgu yapabilirsiniz.

a. Ön Kapak : Logo,Slogan,Başlık

b. Kapak içi: Önsöz, Giriş

c. İç sayfalar:  Hakkımızda,Ürünler,Hizmet ve Referanslar

d. Arka Kapak: İletişim & Logo

Sizler için katalog hazırlama ile ilgili özet bilgiler sunduk. Eklemek istediğiniz şeyler varsa bize yorum olarak yazabilirsiniz.

,
Önceki yazı
Instagram Hikayelerini nasıl kullanabilirsiniz?
Sonraki yazı
Katalog Tasarım Örnekleri

İlgili Yazılar

Hiçbir sonuç bulunamadı.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
Menü